Nedjelja , 27. Maj 2018.
Naslovnica / Aktuelno / 3 razloga zašto neće doći do Neymarovog povratka u Barçu

3 razloga zašto neće doći do Neymarovog povratka u Barçu

Iako su u nedavnim izjavama Ivan Rakitić i Philippe Coutinho tvrdili da su Neymaru vrata u Barcelonu uvijek otvorena, madridska “Marca” donosi tri razloga zbog kojih neće doći do povratka Brazilca u katalonsku prijestolnicu.

U nastavku prenosimo te razloge koje je ovaj list naveo…

1) Kao prvi razlog navodi se narušavanje ugleda kluba. Naime, uprkos činjenici da se Neymar ponudio Barceloni, predsjednik Josep Maria Bartomeu ne bi dozvolio narušiti reputaciju kluba vraćanjem igrača koji je olako napustio klub neposredno nakon produženja ugovora.

2) Tužba Neymara protiv svog bivšeg kluba zbog neisplaćenog bonusa drugi je razlog zbog kojeg ne bi imalo smisla vratiti Brazilca. Neymar i Barcelona se ‘love’ po sudovima oko neriješenih računa i očito je da katalonski klub nema želju vratiti igrača s kojim ima sporove.

3) Na kraju, kao treći razlog, list navodi da je Brazilac postao omražen kod brojnih navijača Barcelone koji ga smatraju izdajnikom te ga nerijetko porede sa slučajem “Figo”. Čini se da bi samo neke nedohvatljive stvari, iz neke druge dimenzije, bile u stanju ponovo osvijetliti Neymarov obraz pred Culésima koji su ga u augustu prošle godine prekrižili…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *