Petak , 22. Juni 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Pet razloga zašto bi Kimmich bio dobro pojačanje za Barcelonu

Pet razloga zašto bi Kimmich bio dobro pojačanje za Barcelonu

U zadnje vrijeme se Barcelona često povezuje sa Bayernovim mladićem, Joshuom Kimmichom. Ovaj nogometaš ima 21 godinu, igra na poziciji zadnjeg veznog, na beku ili štoperu čak. U nastavku teksta ćemo vam prikazati pet razloga zašto bi upravo on bio dobro pojačanje za Barcelonu.

1. Postat će vrhunski igrač ubrzo

Barçina škola nogometa, glasovita La Masia, ne niže baš neke uspjehe u posljednjih nekoliko, a Rafinha i Roberto su kao zadnji produkti te škole postali prvotimci. S druge strane Joshua je odlična akvizicija i to dugoročno riješenje, a pogotovo bi bio dobar za Barçu i Enriquea jer je polivalentan i može igrati više pozicija. Ima dakle, kako smo već rekli, samo 21 godinu, već sad igra odlično, i bio bi odlična zamjena za Busquetsa, Piquea čak, a mogao bi igrati i na problematičnoj poziciji desnog beka. Za ovog njemačkog reprezentativca se vjeruje da će ostvariti sjajnu karijeru i za Barcelonu bi bilo pametno dovesti ga dok mu cijena nije porasla.

2. Lako bi se prilagodio

Njemačka i Španija su dvije najuspješnije zemlje (reprezentativno i klupski) u 21. stoljeću i to nije slučajno tako. Upravo bivši trener i legenda Barçe, Pep Guardiola, otkrio je ovog momka i gurnuo ga u igru. Čak je rekao da će taj momak biti zvijezda zvijezda (sjetimo se šta je isti taj čovjek rekao za Roberta na samom početku njegove karijere). Obzirom da se oblikovao kao igrač pod vodstvom Pepa, a njegova filozofija nam je dobro poznata, vrlo lako bi se ovaj dečko prilagodio katalonskom divu.

3. Mogao bi igrati više pozicija

Kako smo već spomenuli, Kimmich je itekako koristan i polivalentan igrač, može igrati više pozicija i pokrivati više dijelova terena. Luis Enrique baš takve igrače najviše voli, a obzirom koliko je Kimmich talentovan, vjerovatno bi odgovarao asturijskom stručnjaku više nego što se pretpostavlja. Nekako se ipak pokazao najbolji u veznom redu, mada zaista nije zakazao ni u odbrambenim zadacima.

4. Nije momentalna prijetnja zvijezdama Barcelone

Igrač Bayerna je igrač pred kojim je budućnost i ne bi bio trenutačna prijetnja zvijezdama Barçe poput Busquetsa, Inieste pa i Piquea. Sergio ima 28 godina, i pred njim je još nekoliko godina vrhunskog nogometa, dok je Iniesta već u četvrtoj deceniji, 32 godine na leđima, i može još itekako poslužiti ekipi. Gerard ima 29 godina, i također ima još par godina fudbala na najvišem nivou, a Joshua bi u tom slučaju mogao učiti od najboljih i postati spreman da postane jedan od najboljih igrača svijeta!

5. Bayern više nije jak kao prije

Bavarci ove sezone pokazuju dosta slabosti, iako je rano pričati o tome, nekako ne izgledaju ubjedljivo kao prethodnih sezona. Ancelotti nije baš oduševio navijače Bayerna i zaista igraju slabije nego što su igrali pod vodstvom Guardiole. U prilog tom eventualnom transferu Kimmicha u ponos Katalonije ide i priča Tonija Kroosa, koji je otišao u Real Madrid, po navodima medija u potrazi za novim – većim izazovima.

(ideja za članak: playingfor90.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *