Petak , 22. Juni 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Sramotna odluka nogometnog saveza Španije

Sramotna odluka nogometnog saveza Španije

Nakon što je u nedjeljnom El Clasicu zaradio izravni crveni karton, Sergiju Ramosu je danas i službeno izglasana kazna.

Nogometni savez Španije donio je sramotnu odluku, kaznivši stopera madridskog Reala sa samo jednom utakmicom kazne nakon onakvog krvničkog starta nad Lionelom Messijem u nedjeljnom El Clasicu te sa novčanom kaznom od 600 eura.

Podsjećamo, Sergio Ramos je s obje noge startao na Barçinog napadača koji je srećom uspio ‘izbjeći’ teži kontakt koji bi vrlo vjerojatno rezultirao težom povredom.

U službenom spisu se navodi da je Sergio Ramos kažnjen samo s jednom utakmicom kazne s obzirom da je Messi preskočio Ramosa, odnosno drugim riječima izbjegao težu povredu koja bi ga udaljila s terena ne samo na tom susretu nego vrlo vjerojatno i do samoga kraja sezone.

Kada pogledamo da je Neymar Jr. dobio tri utakmice kazne zbog crvenog kartona i aplaudiranja četvrtom sudiji, a Sergio Ramos se izvukao sa svega jednom utakmicom kazne, iako je postojala velika šansa za ozljeđivanje Lionela Messija, svako razuman bi se zapitao – Vrijede li ista pravila za sve klubove?

Kako bi ovaj slučaj bio još interesantniji, iz Real Madrida su se oglasili da će priložiti žalbu na ovu odluku jer smatraju da je izravni crveni karton pretjeran te da je branič Reala trebao biti kažnjen maksimalno žutim kartonom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *