Petak , 22. Juni 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Što Gerard Pique misli o današnjoj iznenađujućoj taktici Enriquea?

Što Gerard Pique misli o današnjoj iznenađujućoj taktici Enriquea?

Obrambeni igrač Barcelone, Gerard Pique je također jedan od onih koji su odlučili ocijeniti iznenađujuću taktiku Luisa Enriquea u današnjoj pobjedi nad ekipom Leganesa. Pique ima pozitivno mišljenje o ovoj temi, iako je priznao da ih je taktika s tri obrambena igrača više izlagala napadima protivničkih igrača. O tome je Pique rekao:

– Planirali smo odigrati jednu uistinu napadačku utakmicu i zato bi iza nas ostalo dosta prostora nepokrivenog, ali oni su imali tri jako brza igrača u napadu. Leganes je jako dobro vršio pritisak i u nekoliko navrata je jedan od njihovih igrača išao na samo jednog našeg obrambenog igrača, ali mi smo Barcelona i nekad moramo preuzimati takav rizik. Ja sam uživao, osjećao sam se kao da više sudjelujem u igri nego inače. Više sam bio izložen protivničkim napadima, ali to dolazi kao posljedica toga što smo mi više napadali i kreirali smo više prilika za napadače koji mogu riješiti utakmicu.

Nakon osvrta na današnju taktiku i utakmicu, Pique je nešto rekao i o stanju u ekipi nakon prošlotjednog poraza od Alavesa na Nou Campu:

– Mi smo optimistični, naviknuti smo na činjenicu da se od nas uvijek očekuje pobjeda, ali nekad morate i izgubiti. Nakon takvih poraza se moraš brzo sabrati, kao što smo mi i napravili pobjedom protiv Celtica i danas protiv Leganesa. Na dobrom smo putu i sad nam slijedi utakmica protiv Atletica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *