Petak , 22. Juni 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Zašto između A. Vidala i Barcelone nema hemije?

Zašto između A. Vidala i Barcelone nema hemije?

Aleix Vidal već neko vrijeme nije zadovoljan svojom minutažom u klubu i razmatra opciju odlaska s Nou Campa. Naime, Vidal se nije nametnuo treneru Enriqueu i sve je izvjesnije da bi mogao napustiti Camp Nou već ove zime. U ovome članku ćemo navesti Alexove razloge eventualnog odlaska i zbog čega ga to Enrique rijetko koristi u igri.

– Možda nenamjerno nisam trenirao punom snagom pošto sam znao da neću igrati zbog zabrane. – otkrio je Aleix početkom ove sezone.

Vidal je uvijek bio iskren s trenerom Enriqueom i često su razgovarali na temu Aleixove minutaže kojom on nije bio zadovoljan. Posljednji takav razgovor je bio pred susret sa Celticom. Međutim, i nakon toga, trener Enrique je izostavio Vidala s popisa za meč protiv škotskog prvaka te nakon toga za ligaški meč protiv Leganesa, a Aleix svoje mjesto nije pronašao ni na popisu za večerašnji susret protiv Atletica.

– Trener i ja smo dugo razgovarali jer se ne osjećam dobro u klubu. On je meni objasnio svoje razloge, a ja njemu svoje. Obojica smo bili nezadovoljni zbog određenih stvari. – objasnio je Vidal

Vidalovi razlozi:

Težak početak u klubu: Aleix tvrdi da je to što nije mogao igrati prvih nekoliko mjeseci prošle sezone učinilo dosta štete. Pogotovo jer je tek stigao u klub i želio je pokazati što sve može, a za to nije imao mogućnosti.

Nekontinuiranost: Nakon što je istekla zabrana igranja, Luis Enrique mu nije pružio dovoljno utakmica kako bi uspio pronaći svoj neki ritam. Nakon što bi odigrao utakmicu, dvije, sljedećih nekoliko bi morao propustiti i zasigurno to nije dobro utjecalo na Vidalovu igru.

Ove sezone se ništa posebno nije promijenilo. U posljednje dvije utakmice čak nije bio ni uvršten u sastav, a isti slučaj je i sa večerašnjom utakmicom protiv Atletica.

– Ukoliko se ništa ozbiljnije ne promijeni do kraja ove godine, donijeti ću odluku o napuštanju kluba. – izjavio je Vidal

Pretjerano kritiziranje: Aleix tvrdi da ga se previše kritizira s obzirom koliko je utakmica odigrao od kako je stigao u klub.

Prilagodba na novu poziciju: Vidal je na poziciji desnog beka igrao svega par mjeseci u Sevilli, zbog čega je i stigao interes Barcelone. On se još prilagođava na tu poziciju i to mu zasigurno nije lako, pogotovo u Barceloni koja zahtjeva od bekova da čim više sudjeluju kako u napadu, tako i u obrani.

Razlozi Luisa Enriquea:

Nesigurna igra: S obzirom da Enrique u njemu ne vidi redovitog startera, to se odrazilo na njegovu igru koja je postala nesigurna, a Vidal često zakaže i u segmentu u kojem je u prošlosti bio dosta dobar – upućivanje završnog dodavanja.

Nema hemije: Aleix još uvijek nije pronašao potrebnu hemiju sa svojim suigračima na desnoj strani. To se vidi u njegovoj igri, nema prirodan odnos sa suigračima kakav su npr. imali Dani Alves ili danas Sergi Roberto koji se sjajno nadopunjuje s Rakitićem i Leom.

Obrambena igra: Ovo je segment igre na kojoj je Vidal najviše radio. Međutim, Vidal je imao dosta poteškoća u obrani, a trener je više očekivao od njega po tom pitanju. Kada je potpisao za Barcelonu izjavio je da će vremenski period u kojem neće moći igrati iskoristiti za rad na svojim obrambenim sposobnostima.

– Uvijek možete poboljšati svoje napadačke sposobnosti, ali ja ću se usredotočiti na svoju igru u obrani i potruditi se dodatno je poboljšati tijekom ovih 6 mjeseci. – izjavio je Vidal

Sergi Roberto: Igrom na poziciji desnog beka, Sergi Roberto je izbacio Aleixa Vidala iz prve postave. Kada je stigao u klub, Vidal nije ni pomišljao da bi veznjak mogao preuzeti njegovu poziciju.

To je definitivno utjecalo na Vidala, koji je očekivao da će odlaskom Alvesa pozicija desnog beka biti praktički njegova. Međutim, u posljednoj utakmici, trener Enrique je čak stavio Rafinhu na desnog beka i tako opet izostavio Vidala iz sastava.

Sigurno je da će Vidal napustiti katalonsku prijestolnicu ukoliko se ovakva situacija nastavi, a Barcelona će morati u potragu za novim desnom bekom.

(članak preuzet s www.sport.es)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *