Petak , 22. Juni 2018.
Naslovnica / Aktuelno / Zašto je Lemar najbolja alternativa za Coutinha?

Zašto je Lemar najbolja alternativa za Coutinha?

Pozicija kreativnog veznog igrača je u prošloj sezoni predstavljala jedan od osnovnih problema katalonske ekipe te su navijači željno iščekivali početak ljetnog mercata i dovođenje igrača sposobnog da preuzme konce igre u svoje noge te skine breme s leđa Lea Messija. Međutim, evo nas dočekasmo 31.8. čitajući u medijima imena potencijalnih pojačanja čiji transferi bi mogli biti završeni u nekoliko preostalih sati prelaznog roka.

Naravno, ime koje se najviše spominje je Phillipe Coutinho, ali čini se da je njegov trenutni transfer status jako kompliciran. Ipak, klupski čelnici moraju biti spremni na sve tako da alternativa mora postojati u slučaju da vlasnici Liverpoola nastave tvrdoglavo ponavljati ‘Ne’. U medijima se sve češće spominje Thomas Lemar kao Barçin plan B nakon što je imao sjajnu prošlu sezonu s Monacom kako u domaćem prvenstvu tako i u Ligi prvaka.

Pojedini fudbalski stručnjaci smatraju da bi upravo Lemar mogao naslijediti Iniestinu poziciju spone između veznog reda i napada katalonskog giganta. Prošle sezone Lemar je imao dosta zanimljivu ulogu u timu Monaca te je često u medijima prikazan kao lijevo krilo iako je u praksi imao dosta slobodniju rolu te se vrlo često kretao između redova protivničkih ekipa. S druge strane, Lemarova brzina bi pružila Valverdeu mnogo brži prenos lopte, a samim tim i bržu tranziciju ekipe te bi se vrlo vjerovatno ispunio idejni zadatak – oslobađanje Messija od prenošenja lopte te veća sloboda Argentinca u napadu.

Transfer Lemara bi predstavljao dosta lakši posao s obzirom da je Monaco voljan prodati Thomasa za 80-90 miliona eura, a ni igrač ne bi imao ništa protiv da obuče plavo-crveni dres. Ipak, Lemar se također spominje kao zamjena za Coutinha na Anfieldu pa se postavlja pitanje da li Barcelona u ovom slučaju ima dvostruki interes te da li je ovo način da uprava katalonskog kluba ubrza pregovore i ucjeni engleski klub.

Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja saznat ćemo već sutra u ponoć, a do tada sve mogućnosti su još uvijek otvorene.

Izvor: “RealSport 101”
Preveo i prilagodio: Faris Karić (www.barcabih.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *